top of page

Orgeltocht 2023 met Sietze de Vries

door de historische binnenstad van Middelburg

toelichting op de orgels, improvisaties en literatuurspel

organist-Sietze-de-Vries.jpg

datum, tijd & plaats
zaterdag 1 juli 2023, 12.00 uur (kerk open: 11.30 uur)

Sint Augustinuskerk, Zuidsingel 70, Middelburg
 

route

Sint Augustinuskerk (Duyschot/Müller, 1706/1754)

Nieuwe kerk (koororgel, Blank-Van Rossum,1985/1993)  

Koorkerk (Van Vulpen, 1969 en Gerritsz, 1479) 

Gasthuiskerk (onbekende bouwer, 18e eeuw)

Oostkerk (De Rijckere, 1782)

 

 

biografie

SIETZE DE VRIES

Sietze de Vries is internationaal werkzaam als concertorganist en kerkmusicus. Hij ontving zijn orgelopleiding onder anderen van Wim van Beek en Jos van der Kooy. Bij laatstgenoemde docent studeerde hij eveneens improvisatie, net als bij de illustere Jan Jongepier. Naast zijn bachelor en master diploma’s, is hij in het bezit van de bevoegdheidsverklaring I Kerkmuziek en de aantekening improvisatie.

Tijdens en na zijn studie aan de conservatoria van Groningen en Den Haag maakte hij naam door niet minder dan vijftien prijzen te winnen bij diverse orgelconcoursen. Een afsluitend hoogtepunt van deze periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002.

In het nieuwe millennium nam de carrière van Sietze de Vries ook internationaal een hoge vlucht: hij concerteert, doceert en jureert in vele Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Zuid-Afrika en Australië. Als docent is hij verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en hij is organist van de Groningse Martinikerk als opvolger van Wim van Beek. In zijn functie van artistiek leider van het Orgel Educatie Centrum Groningen, promoot hij het historische orgelbezit van de provincie, met als uitvalsbasis de Petruskerk te Leens.

Naast zijn werk als concerterend en docerend organist, is Sietze de Vries internationaal actief als excursieleider, geeft hij lezingen en masterclasses, maakt hij mediaproducties en produceert hij speciale kinderprogramma’s rondom het orgel. Zijn betrokkenheid bij het ontwikkelen van jong talent blijkt ook uit het feit dat hij vaste begeleider is van de bekende Roden Girl Choristers (Koorschool Noord Nederland). Artikelen van zijn hand over kerkmuziek, orgelbouw en improvisatie verschijnen regelmatig in diverse internationale bladen.

 

praktische informatie

toegang EUR. 20,-

voorverkoop EUR. 17,-
12-18 jaar EUR. 10,-
tot 12 jaar gratis
gezinnen betalen maximaal EUR 40,-
klik hier om uw kaarten te reserveren

De opbrengst van de deze orgeltocht komt ten goede aan ons orgelproject:
de restauratie en overplaatsing van het De Rijckere-orgel (1776)


vragen

Heeft u vragen over de orgeltocht of uw reservering?
Neem dan contact op via info@derijckereorgel.nl

bottom of page